KALENDERPLANNING SEPTEMBER NIEUWSBRIEF VAN 5 SEPT 2013 VOOR BEELDHOUWKUNST

KALENDERPLANNING SEPTEMBER

NIEUWSBRIEF VAN 5 SEPT 2013 VOOR BEELDHOUWKUNST

Français - version en bref voir plus bas

Hopelijk is iedereen deze zomer goed op adem kunnen komen om er met een nieuwe blik en bruisende ideeën tegenaan te gaan.
We wensen jullie een boeiend nieuw academiejaar!
Aangezien ik werd aangesteld als Pedagogisch Coordinator voor de Vrije Kunsten zal ik vanaf dit academiejaar geen les geven op dinsdagavond.
Aan het aantal dagen /uren dat het beeldhouwatelier open is verandert niets: Er is les beeldhouwkunst op dinsdag, woensdag en donderdag, telkens  van 13u30 tot 17u en van 17u45 tot 21u15. Op zaterdag is er les van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 17u. Respecteer dat er niet gewerkt wordt buiten de lesuren.
Op dinsdagavond (bij Alex) en op donderdagavond (bij mij) leggen we de klemtoon op het begeleiden van de nieuwe eerstejaars.  De studenten van 2, 3, 4 HG en 1 en 2 SG zullen wellicht tijdens deze lesblokken meer geduld moeten uitoefenen vooralleer ze worden geholpen. Op donderdagnamiddag zijn zowel Alex als ik aanwezig, wie dan komt wordt dubbel geholpen.
Lockers en colruytrekken : Je hebt allemaal recht op 1 kleerkastje en 1 verticale strook van een colruytrek. Maak er gebruik van, zodat tafels, werkbanken, boetseerstoelen vrij blijven om te kunnen werken. Plak je naam en 2013-2014 zowel op locker als rek, dan zien we meteen wat bezet is.
Opruimen: 15 min vóór het eind van elke lesblok stoppen we - met de bedoeling dat je voldoende tijd zou hebben - om het atelier netjes achter te laten: opruimen, gereedschap, machines in de kast ... rommel in de vuilbak ... je werkstuk in de rek ... verlengdraad in de kast ...het werkoppervlak proper vegen ... de vloer borstelen.
Modellen: Na de jaarmarkt beginnen de modellen - al naargelang ze beschikbaar zijn - terug te werken. Onze planning is dat het model op dinsdag - en donderdagavond gericht is naar de eerstejaars, met stap- voor- stap oefeningen. Op woensdagnamiddag en zaterdagochtend is er model voor de hogere leerjaren. Iedereen is steeds welkom!    
Kunstgeschiedenisles: elke woensdag of zaterdag voor 4 HG. Voor 2SG: 's zaterdags om de 14 dagen.
Papieratelier: Beeldhouwkunst heeft géén sleutel van het papieratelier. Indien je in het papieratelier in papier en/of 'stofvrij' wil werken kan dit nog steeds.  Spreek één van de 3 leraars van de Vrije Grafiek aan : Wilfried, Cyril of Bruno.
Waar je al kan rond beginnen brainstormen:  "KUNST BOVEN WATER" = het Thema  op de Dag van het DKO (Deeltijds Kunst Onderwijs) in februari
Thema expo Made in academie Anderlecht door 8 Vrije Kunsten in zinnema in april  = "REMAKE - REMIX"  

dinsdag 3 sept: Was de start van het Nieuw Academiejaar 2013-2014
datum ? ; hoe rapper hoe liever: Levende Ruimte Traject op punt stellen : werken terug in sokkels plaatsen,         Nadia, Laurence, ... / belichting aanbrengen bij je werk Manu.
donderdag 12 september om 11u in Zinnema: Persvoorstelling Seizoensbrochure Zinnema, Vlaams Huis voor amateurkunsten in Brussel, Veeweidestraat 24- 26, Anderlecht. Welkom. We stellen in Zinnema met de Vrije Kunsten tentoon in april en met de Kunstambachten in mei 2014. Thema; remake, remix. 
dinsdag 17 september, jaarmarkt, dus geen les, academie gesloten!
woensdag 18 september en zaterdag 21 september OPENDOEDAGEN
Zorg dat je er bent!
18 sept. Woensdag, Opendoedag van 13u30 tot 21u15,
21 sept. Zaterdag Opendoedagvan 9u tot 17u, allen aanwezig!
Tijdens deze 2 opendoedagen staat er op ons bureautje in het beeldhouwatelier een box waar je je kruiswoordraadsel in kan deponeren.


Wat doen we in het beeldhouwatelier?
DEMO & ACTIE 
thema: Het veelzijdig materiaalaanbod om te beeldhouwen.

Voor de nieuwe bezoekers starten we met een rondleiding in het beeldhouwatelier en delen onze passie voor klei, was, gips, piepschuim, steen, hout, metalen, nieuwe materialen ....
Studenten, breng je beste werk van vorig jaar spoedig naar de academie en toon het aan de bezoekers tijdens de 2 opendoedagen, zodat zij                                 goesting krijgen om zelf eens te kappen, boetseren, mouleren, koper kloppen of assembleren.
Werkkledij gewenst.
Ook de studenten van beeldhouwen mogen vanalles proberen, en /of werken aan het eigen werk, en /of demonsteren, en / of helpen, ...
Laat weten welke dag (woensdag / zaterdag) je aanwezig bent en wat je wil doen / demonstreren.
Aanvang:
woe: 14u en 18u
zat: 9u en 14u

dinsdag 24 september, laatste dag ontruiming iglo, daarna wordt hij dichtgemetst. Zeg het voort aan iedereen waarvan je denkt dat hij / zij er nog iets heeft staan!
Ivo waarschuwt voor vallend puin ter hoogte van de gang tussen de 2 garagepoorten (waar keramiek raku deed) én in de voorraadruimte van beeldhouwkunst (iglo). De gang niet gebruiken! De voorraadruimte van beeldhouwen (iglo) wordt dicht gemetst. Er staat veel persoonlijk gerief van studenten, maar ook materiaal van de gemeenschap (oa isomoblokken, stenen)
Robert (werkman) gaat er een aantal dingen uithalen. Op dinsdag 24 september zullen de beeldhouwers vanaf 13u30 tot 17u (onder leiding van Alex) en van 17u45 tot 21u15 ( onder leiding van Alex en Carla) de laatste bruikbare dingen uithalen. We krijgen van Ivo een plek in de kelder aangewezen om het gemeenschappelijk gerief te stockeren.


zaterdag 28 september: laatste dag inschrijvingen beeldhouwkunst

CALENDRIER DU MOIS DE SEPTEMBRE
JOURNAL DU 5 SEPT 2013 POUR LA SCULPTURE
En espérant que vous ayez eu de bonnes vancances, nous vous souhaitons une année sculpturale passionante.
Carla est maintenant Coördinateur pédagogique et ne sera plus là les mardis soirs.
- Les cours de sculpture ont lieu les mardis, mercredis et jeudis de 13h30 à 17h00 et de 17h45 à 21h15. Les samedis les cours ont lieu de 9h00 à 12h30 et de 13h30 à 17h00. Merci de ne pas travailler en dehors de heures de cours.
- Merci de tout bien ranger 15 minutes avant la fin des cours - toutes les étagères doivent être libres, les tables et le matériel rangé.
- Histoire de l'art: 
pour la 4ième année chaque mercredi ou chaque samedi.
pour la 2ième année spécialisation: un samedi tous les 15 jours.
Attention! mardi 17 septembre marché annuel, donc pas de cours, l'académie est fermée!
Mercredi 18 septembre et samedi 21 septembre "OPENDOEDAGEN" = journées démonstratives - le public peut participer. Le thème: DIFFERENTS MATERIAUX DANS LE DOMAINE DE LA SCULPTURE
Soyez présents!
Pendant ces 2 journées, vous pouvez déposer le mot croisé dans une boîte prévue à cet effet, dans l'atelier de sculpture.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling