Bruno Hardt heeft solotentoonstelling.

Pour plus de renseignements, suivre le lien ci-dessous
Voor meer inlichtingen, klik op onderstaande link

Geachte,

Ik heb het genoegen om u uit te nodigen op de opening van mijn solotentoonstelling op vrijdag 6 september om 20u.
Het meeste werk wordt voor het eerst getoond, waaronder een kortfilm, een sculpturenreeks en een grote reeks tekeningen.
Deze tentoonstelling biedt een uitstekende gelegenheid om kennis te maken met mijn werk.

Ze loopt van 7 tot 29 september 2013 in het Cultuurcentrum De Ververij, Wolvestraat 37 te Ronse

Open op woensdag, zaterdag en zondag, telkens van 14uur tot 18uur

Vriendelijke groeten—

Bruno Hardt

Info:
cultuur@ronse.be — 055 23 28 01
www.brunohardt.info


Het werk van Bruno Hardt is zeer divers en bestaat naast schilderijen en tekeningen ook uit sculpturen en animatie. Zijn werken tonen vakmanschap en precisie. De manier waarop hij een troosteloze wereld vastlegt, is vergelijkbaar met de wijze waarop een camera registreert.
Elk detail wordt opgetekend, niets ontgaat hem. De periferie die hij afbeeldt, is geladen en een beklemdheid hangt dermate in de lucht, dat de werken bij de toeschouwer bepaalde verwachtingen oproepen. Verwachtingen van gebeurtenissen of ontknopingen waarvan niet duidelijk is of ze direct plaats zullen hebben, of dat ze zojuist enkele seconden voordat het beeld werd stilgelegd hebben plaatsgehad.

••
Bruno Hardt maakt reeksen van figuratieve schilderijen, tekeningen en sculpturen waaruit zijn fascinatie spreekt voor de uithoeken van de menselijke geest en voor onberedeneerd menselijk gedrag. Inspiratie vindt hij in alledaagse onderwerpen en situaties. In zijn reeks keramieken hoofdjes getiteld ‘Passed-out guys & girls’ combineert Hardt beelden van diepe meditatie en religieuze extase met die van “comazuipende” jongeren die bij wijze van grap toegetakeld zijn geweest door hun vrienden. De twee onderwerpen konden niet meer van elkaar verschillen. Wat hebben deze twee uiteenlopende acties dan toch met elkaar gemeen? Op vormelijk vlak ziet de kunstenaar een parallel tussen de overgave en de machteloosheid die uit beide houdingen spreekt. Op inhoudelijk vlak zetten beide acties volgens Hardt aan tot zelfreflectie en kunnen ze je bijvoorbeeld laten nadenken over in welke mate we de speelbal zijn van onze context of over de vraag hoe we naar de ander kijken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling