Marc Macken 2016

Wedstrijd Prijs Marc Macken 2016 voor beeldhouwkunst
Concours Prix Marc Macken 2016 pour sculpture

tot 35 jaar , deadline 15 november, 2500 euro + expo
Jusqu’à 35 ans, deadline 15 novembre, 2500 euros + expo



REGLEMENT MARK  MACKEN  PRIJS 2016


                                                                                                         

Art. 1
De vzw ARTos richt de Prijs Mark Macken 2016 in.
De Prijs Mark Macken 2016 is een Belgisch nationale prijs voor beeldhouwkunst ten bedrage van 2.500 Euro .De prijs is ondeelbaar. De jury kan beslissen de prijs niet toe te kennen.

Art. 2 
De prijs Mark Macken 2016 staat open voor alle kunstenaars die in België gedomicilieerd zijn of de Belgische nationaliteit bezitten en op 1 januari 2016 niet ouder dan 35 jaar zijn.

Art. 3
De Raad van Bestuur van de vzw ARTos stelt de jury samen die de Prijs Mark Macken 2016 zal toekennen. Deze jury wordt samengesteld uit twee leden van de Raad van Bestuur van de vzw ARTos aangevuld met minstens drie juryleden uit het werkveld (curatoren, kunstcritici, beeldhouwers, …)
De jury beslist autonoom en soeverein. Juryleden kunnen niet deelnemen aan de Prijs Mark Macken 2016. De beslissing van de jury kan niet betwist worden.

Art. 4
Deelnemers dienen voor 5 november  2015 het deelnemingsformulier vergezeld van documenten en foto’s van het kunstwerk  of het ontwerp naar de maatschappelijke zetel van de vzw ARTos Ballaarstraat 10 te  2018 Antwerpen te zenden (postdatum geldt als bewijs).
De preselectie gebeurt op basis van dit ontwerp (tekeningen, foto’s, …).
Deelnemers aan de Prijs Mark Macken die een ontwerp insturen verbinden zich ertoe – indien zij geselecteerd worden – het werk/de werken uit te voeren en af te leveren voor de geplande tentoonstelling. Enkel de door de jury geselecteerde werken worden tentoongesteld. De kandidaten worden verwittigd of ze al of niet geselecteerd zijn.

Art. 5
Elke kandidaat mag maximaal drie werken voorstellen, uitgevoerd in duurzaam materiaal (plaaster, polyester, metaal, steen, hout,…) en gerealiseerd binnen de periode van 3 jaar voorafgaand aan de datum van uitreiking van de prijs.

Art. 6
Het onderwerp is vrij maar moet beantwoorden aan volgende criteria:
- beeldhouwwerk uitgevoerd in duurzaam materiaal door de kunstenaar zelf
- de afmetingen van het beeldhouwwerk mogen om praktische redenen volgende maxima niet overschrijden:  toegang to de exporuimte : breedte: 1m50; hoogte: 2m.

Art. 7
Alle kandidaten krijgen hun ingezonden dossier terug. De vzw voorziet de inrichting van een tentoonstelling in de expositieruimte van SD-Worx te Antwerpen.  Al de geselecteerde werken uit de preselectie worden in deze tentoonstelling opgenomen.
De geselecteerde kandidaten dienen hun beeldhouwwerk(en) zelf te bezorgen samen met de bijhorende sokkels of steunen in de tentoonstellingsruimte van SD-Worx,  Brouwersvliet 2 te 2000 Antwerpen. De werken mogen niet aan de muren noch aan de zoldering bevestigd worden.


Art. 8
De beeldhouwwerken die op de tentoonstelling getoond worden dienen door de deelnemende kunstenaars verzekerd te worden indien gewenst. De exposerende kunstenaar ontheft de vzw ARTos en SD Worx bijgevolg van alle aansprakelijkheid voor de werken die in het gebouw van SD Worx tentoongesteld worden, aangebracht of aanwezig zijn en dit zonder uitzondering, zowel ten aanzien van diefstal, brand, beschadiging, verlies van welke aard ook.
SD Worx zorgt voor een doelmatige bewaking tijdens de tentoonstelling. De kandidaten nemen het vervoer voor de inlevering en het plaatsen van de werken ter hunnen laste, alsook het afhalen van de werken na afloop van de tentoonstelling.

Art. 9
De beeldhouwwerken dienen op maandag 22 februari 2016 (08.00 u. - 17.00 uur) in de expositieruimte van SD-Worx bezorgd te worden.
De werken dienen na afloop van de tentoonstelling op 24 maart 2016 (tussen 08.00 u. -17.00 uur) afgehaald te worden. Werken welke niet afgehaald worden op de voorziene datum worden eigendom van vzw ARTos.

Art. 10
De Prijs Mark Macken 2016 wordt op donderdag 25 februari 2016 uitgereikt op de vooropening van de tentoonstelling om 19u30  in aanwezigheid van de geselecteerde kunstenaars.
De tentoonstelling loopt van 26 februari tot 23 maart 2016 ( Toegang alle werkdagen van 8.00-20.00 uur )

Art.11
Door zijn deelname aan de wedstrijd geeft de kunstenaar toelating aan vzw ARTos tot het publiceren van afbeeldingen van de kunstwerken in de catalogi en op de website, en dit zonder enige vergoeding of reproductierechten. 

 

KANDIDATUURSTELLING  VOOR  SELECTIE  DEELNAME ‘PRIJS MARK MACKEN’ 2016

(terug te zenden  voor 5 november 2015)

NAAM : ……………………………………………………………………………………………………..

ADRES : …………………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………………………….
.........................................................................................................................................................................

TEL n° en  e-mail : …………………………………………………………………………..

Curriculum vitae in bijlage ( met vermelding van geboortedatum )

Bijgevoegd foto’s van volgende beeldhouwwerken : (maximaal 3 werken)

FOTO 1


Titel van het werk 1 : …………………………………………………………………………………………………

Afmetingen :…………………………………………………………………………………………………………..

Gewicht : ……………………………………………………………………………………………………………...

Materiaal: ……………………………………………………………………………………………………………..

FOTO 2


Titel van het werk 2 : …………………………………………………………………………………………………

Afmetingen :…………………………………………………………………………………………………………..

Gewicht : …………………………………………………………………………………………………………….

Materiaal: …………………………………………………………………………………………………………….

FOTO 3


Titel van het werk 2 : …………………………………………………………………………………………………

Afmetingen :…………………………………………………………………………………………………………..

Gewicht : ……………………………………………………………………………………………………………...

Materiaal: ……………………………………………………………………………………………………………..



Ondergetekende heeft nota genomen van het wedstrijdreglement, gaat hiermee akkoord  en verbindt zich ertoe, indien geselecteerd, de beeldhouwwerken ,op de aangeduide data, binnen te leveren in de expositieruimte van  SD-Worx,
Brouwersvliet 2 te 2000 Antwerpen.





Datum:                                                                                           Handtekening





 VZW ARTos richt in:
Nationale Prijs voor Beeldhouwkunst
Mark Macken
2016 



  

Inschrijvingen uiterlijk op 5 november 2015
Inlichtingen, reglement en deelnameformulier via:
Website: www.artos-vzw.be onder " Aankondiging Prijzen "
Secretariaat: VZW ARTos, Ballaarstraat 10, 2018 Antwerpen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling