Zinnema

Nieuws van Zinnema / vernissage Mélange
 (pour le français, voir ci-dessous)
 



Beste,

KUNSTWERKT en Zinnema nodigen je van harte uit op de feestelijke vernissage van kunstenproject ‘Mélange’. Op vrijdag 28 februari 2014 tonen de deelnemers hun plannen voor bijzondere artistieke interventies in Anderlecht.
Creatief talent uit verschillende disciplines mengelt voor dit project haar kunst met een stek in de gemeente Anderlecht. Onder begeleiding van kunstenaar Paul Hendrikse werken de deelnemers aan een creatie die een link heeft met een locatie in Anderlecht.

De deelnemende kunstenaars sprokkelden beelden, teksten en ervaringen om een verhaal te vertellen over een stad met heel wat troeven. Tijdens deze vernissage krijg je een glimp van het parcours te zien, dat ze hebben afgelegd om tot hun idee te komen. Soms op een heel expliciete manier, maar even goed kan het werk je misleiden of omleiden in de straten van Anderlecht. Zowel op straat als in verlaten winkelruimten of gewoonweg bij de plaatselijke bakker ligt kunst op de loer. Aan jou om op ontdekkingstocht te gaan!

Ontdek werk van de deelnemende kunstenaars: Caroline Danneels, Lut Michiels, Carlos Ramirez, Kristof Vanbellinghen, Cil Büscher, Mariella Claes, Corry Vandermassen, Meyke de Leeuw, Marco Van den Eede, Claude Dendauw, Natacha Dimovska, Annick Timmermans, Lut Vanautgaerden, Hilde Leroy, Lieve de Boeck en Evelyne De Ruyck.
EXPO
Vernissage van het voorparcours: vrijdag 28 februari 2014 om 19u.
Locatie: Zinnema, Veeweidestraat 24-26, Anderlecht.
Van 28 februari tot 28 maart te bezichtigen tijdens de openingsuren (10-17 uur) van Zinnema en op publieksmomenten.

De uitvalsbasis voor dit project is Zinnema, het open talentenhuis te Brussel waar de kunstenaars hun concepten bedenken, voorleggen en verder uitwerken. Een eerste inkijk in de creatieve concepten van de deelnemers brengt het proces naar de oppervlakte.
Op vrijdag kan je al ingrepen bekijken van Mariella Claes, Evelyn De Ruyck, Natacha Dimovska, Lieve de Boeck, Hilde Leroy, Annick Timmermans, Cil Büscher en Corry Vandermassen. De deelnemers aan dit project leiden je graag rond op de verschillende locaties.

PARCOURS
Van 25 tot en met 27 april 2014 op verschillende locaties in Anderlecht.
Plannetjes zijn vanaf 25 april 2014 te verkrijgen in Zinnema
Alvast welkom!

 
“KUNSTWERKT” et Zinnéma vous invitent chaleureusement au vernissage du projet artistique ‘Mélange’. Le vendredi 28 février 2014 les participants montrent leurs plans pour des interventions artistiques spéciales à Anderlecht.

Artistes: Caroline Danneels, Lut Michiels, Carlos Ramirez, Kristof Vanbellinghen, Cil Büscher, Mariella Claes, Corry Vandermassen, Meyke de Leeuw, Marco Van den Eede, Claude Dendauw, Natacha Dimovska, Annick Timmermans, Lut Vanautgaerden, Hilde Leroy, Lieve de Boeck et Evelyne De Ruyck.

EXPO

Vernissage du parcours: vendredi 28 février 2014 à 19h.
Emplacement: Zinnéma, Rue Veeweyde numéro 24-26, Anderlecht.
A visiter pendant les horaires de Zinnéma (10-17 heures).




Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling