Canvasconnectie


De Canvasconnectie vanaf 23 februari
Le ‘Canvasconnectie’ à partir du 23 février

 (pour le français, voir ci-dessous)

In drie jaar tijd maakte het team van De Canvasconnectie al 55 documentaires over actuele kunst in al haar verscheidenheid. Vanaf zondag 23 februari komen er daar nog eens elf bij. De beproefde en gewaardeerde formule van De Canvasconnectie blijft ook in de zesde reeks behouden. In het kader van het Canvas-project Atelier De Stad later dit jaar heeft deze nieuwe reeks van De Canvasconnectie speciale aandacht voor kunstenaars, ontwerpers en architecten die focussen op het thema van de stad.
Het concept van De Canvasconnectie blijft ongewijzigd dezelfde. Uit de vele premières, releases en vernissages die binnenkort in binnen- en buitenland op de agenda staan, maken ze een puur persoonlijke selectie. Ze bundelen die in een album dat de kijker ook online kan bekijken op Canvas.be. Met dat dikke boek trekken ze vervolgens naar elf kunstenaars uit de meest diverse disciplines, allen druk bezig met de voorbereiding van nieuw werk dat dit najaar voor het eerst aan het publiek zal worden voorgesteld. Die kunstenaars nemen ruim de tijd om in het album te bladeren. Ze staan op hun beurt stil bij nieuwe creaties van anderen die hen persoonlijk intrigeren.
Naar aanleiding van het Canvas-project Atelier De Stad zal het thema ‘stad’ in de voorjaarsreeks van De Canvasconnectie prominent aanwezig zijn. Zes van de elf centrale figuren zijn architect, landschapsarchitect of stedebouwkundige, of kunstenaars die de stad als thema koesteren.
De elf zijn op dit moment nog niet allemaal gekend, maar de volgende mensen komen al zeker aan bod: fotograaf Titus Simoens, Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen, de Amerikaanse muziekband Liars, beeldend kunstenaar/architect Luc Deleu, de Griekse fotograaf Panos Kokkinias, zanger Sam Amidon, landschapsarchitect Peter Veenstra, de in Hong Kong wonende fotograaf Michael Wolf ...

Info: De Canvasconnectie: vanaf zondag 23 februari 2014 op Canvas om 20u40.
www.canvas.be



“Canvasconnectie”: série de documentaires sur des artistes, concepteurs et architectes qui ce concentrent sur le thème de la ville.

Photographe Titus Simoens, constructeur Flamand Peter Swinnen, groupe de musique Américain Liars, artiste/architecte Luc Deleu, photographe Grec Panos Kokkinas, chanteur Sam Amidon, architecte paysagiste Peter Veenstra, le photographe habitant à Hong Kong Michael Wolf…

Infos: “De Canvasconnectie”: à partir de dimanche 23 février 2014 sur Canvas à 20h40.
www.canvas.be  
 



Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling