Nuit Blanche

Projectoproep - NUIT BLANCHE - 12e editie - 4 oktober 2014
Appel à propositions – NUIT BLANCHE  -
 12ème édition – 4 octobre 2014

Infos en français: www.nuitblanchebrussels.be

NUIT BLANCHE, een initiatief van de Stad Brussel, palmt elk jaar, op de eerste zaterdag van oktober, de publieke ruimte en tientallen locaties in de hoofdstad in met hedendaagse creaties: culturele huizen, winkeletalages, schoolpleinen, parkings, kerken, stations, fonteinen, steegjes, openbare pleinen …
Door een reeks kunstwerken voor te stellen die een nauwe band hebben met de plaatsen waar ze te zien zijn, werpt NUIT BLANCHE een nieuw licht op bekende plekken en nodigt NUIT BLANCHE iedereen uit om ruimten te ontdekken die anders niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor het grote publiek.
De editie 2014 vindt plaats tijdens de nacht van zaterdag 4 oktober 2014, van 19u00 tot 7u00 ‘s morgens, in het centrum van Brussel. Rode draad van deze editie wordt de filmkunst. Een thema dat heel ruim moet geïnterpreteerd worden.
Of het nu vreemd of interactief is, of een beroep doet op de fantasie, stuur jouw project op naar NUIT BLANCHE!
NUIT BLANCHE is zowel gericht op gevestigde waarden als op nieuw talent. De kandidaturendossiers moeten ten laatste vóór woensdag 5 maart 2014 ingediend worden.
Deze projectoproep betreft enkel bestaande projecten. In maart zal een tweede projectoproep worden gelanceerd voor creaties op basis van precieze plaatsen, plannen en voorwaarden.

Info:
Surf naar www.nuitblanchebrussels.be  om de projectoproep te downloaden.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling