Herman Daled

BOZAR CINEMA:

Documentaire over  kunstverzamelaar Herman Daled
Documentaire sur le collectionneur d’art Herman Daled

En français:


Op 27 november presenteert BOZAR CINEMA 'La collection qui n’existait pas' van Joachim Olender. De documentaire brengt het relaas van de Belgische kunstverzamelaar Herman Daled en de overname van zijn collectie (meer dan 200 Amerikaanse en Europese conceptuele kunstwerken uit 1966 tot 1978) door het MoMA in 2011.
Herman Daled is een eigenzinnige kunstverzamelaar. Zijn collectie telt een aantal meesterwerken uit de conceptuele kunststroming, ontstaan in de jaren 60. De verzameling herbergt de belangrijkste werken van Marcel Broodthaers, maar evengoed historische stukken van Daniel Buren, Niele Toroni, On Kawara, Dan Graham, Sol LeWitt en anderen. In 2011 werd zijn collectie verworven door het MoMA in New York.
Op een reis van Brussel naar New York blikt Daled terug op zijn eigen verleden en op de kunststroming die de tweede helft van de 20ste eeuw heeft getekend. In de film onderzoekt Olender de relatie tussen de man, de kunststroming en de achterliggende filosofie.
Met kunstenaars Daniel Buren en Jacques Charlier, Christophe Cherix (MoMA, NY), Chris Dercon (Tate Modern, Londen), Dirk Snauwaert (Wiels, Brussel), Nicole Daled-Verstraeten en Herman Daled.
Donderdag 27 november 2014 om 20u00
Locatie: Paleis voor Schone Kunsten - Zaal M
In aanwezigheid van regisseur Joachim Olender en Herman Daled

Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling