Nieuwsbrief / Bulletin

Nieuwsbrief Jubelparkmuseum
Bulletin du Musée Du Cinquantenaire

Als u deze e-mail in tekstformaat ontvangt, zonder afbeeldingen, klik hier!
Nieuwsbrief Jubelparkmuseum 14/05/14

Op reis door het Jubelparkmuseum

In anderhalf uur een reis door de wereldgeschiedenis maken? Dat kan. Met ons nieuwe 90-minutenparcours doorheen het Jubelparkmuseum!
Als u bovendien op de 1ste woensdagnamiddag van de maand langs komt, krijgt u de kans om een blik achter de schermen te werpen in de reserves van de Nationale archeologie.
En waarom eens geen Broodje Brussel meepikken? Volgende dinsdag staat er een lunchwandeling in de Bibliotheek Oudheid op het menu.
Tot slot, voor wie een zwak heeft voor India: wij verwachten u deze week! Nog tot en met zondag kunt op de tentoonstelling Ramayana het legendarische epos ontdekken.

image
Laatste week

Het klassieke Indiase heldendicht Ramayana behoort tot de hoogtepunten van de wereldliteratuur. Het verhaal werd oorspronkelijk in het Sanskriet opgesteld en beschrijft in zeven boeken van 24.000 coupletten hoe prins Rama zijn echtgenote redt uit de klauwen van de demonenkoning.

Nog tot zondag kun u het hele verhaal ontdekken aan de hand van 101 prachtige miniaturen uit de 16de tot de 19de eeuw. Volgende week keren ze terug naar het National Museum van New Delhi.

Meer lezen

image
Het museum in 90 minuten
 
Het Jubelparkmuseum is zo groot. Hoe begin ik eraan? Heb ik wel voldoende tijd? Het nieuwe 90-minutenparcours is de oplossing! In ons magazine Museum Life (editie mei-augustus) zit een uitneembaar katern waarmee u op anderhalf uur langs tien bijzondere stukken wandelt en zo kennis maakt met onze collecties.

U kan alvast eens bladeren door de digitale Museum Life op onze website. De papieren versie ligt klaar voor uw bezoek aan de ingang van het museum. Starten maar!



Museum Life digitaal

image
Broodje Brussel tussen de boeken
 
Met meer dan een half miljoen boeken en tijdschriften op de plank is de bibliotheek van de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis niet alleen een van de grootste maar ook een van de oudste museumbibliotheken van het land.

Afspraak met bibliothecaris Wouter Claes voor een kennismaking met de Bibliotheek Oudheid op dinsdag 20 mei.


Meer lezen

image
Archeologen in de reserves
 
In het circuit Nationale archeologie ontdekt u de toppers uit de zeer rijke verzamelingen van het Jubelparkmuseum. Maar achter de schermen wordt ook hard gewerkt aan evenwaardige reserves. De archeologen van het NACIP (National Inventory Project, met steun van Belspo) scheppen orde in de honderdduizend voorwerpen uit prehistorische, Gallo-Romeinse, Merovingische, middeleeuwse en postmiddeleeuwse periodes. Een degelijke inventaris is in de maak en de modernisering van de opslagruimtes zal een meer efficiënte conservatie mogelijk maken.

Zin in een kijkje achter de schermen? Klop en kom binnen in het werklokaal van de NACIP-archeologen op de eerste woensdagnamiddag van de maand!


Meer lezen

logo
Jubelparkmuseum - Jubelpark 10 - 1000 Brussel

Deze e-mail werd verstuurd naar carlareviel@scarlet.be.
Klik hier om uit te schrijven.

powered by
Addemar
privacy policy



Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling