Bericht 1 (rood): Belangrijk bericht van de veiligheidsadviseur van de academie: Registratie en aanvraag tot goedkeuring voor gebruik van elektrische machines die geen eigendom zijn van de school.

Belangrijk bericht van de veiligheidsadviseur van de academie: Registratie en aanvraag tot goedkeuring voor gebruik van elektrische machines die geen eigendom zijn van de school.  

 

Beste student Beeldhouwkunst,


Belangrijk bericht van de veiligheidsadviseur van de academie.
Betreft: Registratie en aanvraag tot goedkeuring voor gebruik van elektrische machines die geen eigendom zijn van de school maar die je dit schooljaar zou meebrengen naar school om te gebruiken tijdens één of meerdere lessen.


Indien je eigen toestellen zou willen gebruiken tijdens dit schooljaar dan zijn hieraan een aantal voorwaarden verbonden:

-De machines die je dit schooljaar wil gebruiken moet je vóór 1 oktober meebrengen naar het atelier zodat de leerkrachten een eerste controle kunnen uitvoeren en elke machine kunnen registreren. De leerkracht vult  de gegevens van jouw machines in op een registratie formulier dat opgemaakt werd door onze veiligheidsadviseur. Het ingevulde registratieformulier is tevens de aanvraag tot goedkeuring voor gebruik. 
-De machines moeten: technisch in orde zijn, onder andere voorzien zijn van een Nederlandstalige handleiding, en een CE conformiteitsverklaring hebben. Indien je geen handleiding meer hebt kan je deze terugvinden op het internet of via je leverancier.  Deze handleiding dient steeds bij de machine te zitten.
-De veiligheidsvoorschriften van de handleiding dienen steeds gevolgd te worden.
-De leerkrachten dienen, indien de machines niet op school blijven, ieder toestel dat terugkomt op school na te zien. Bij vaststellen van defecten mag het toestel niet gebruikt worden.  
-De registratielijst die de leerkrachten opmaken is enkel geldig voor één schooljaar. Hoe eerder de veiligheidsadviseur de volledige registratielijst van het beeldhouwatelier ontvangt, hoe eerder de machines zullen worden gekeurd. 

De datum van de nazichtdag door onze veiligheidsadviseur wordt op voorhand meegedeeld. Alle te keuren machines moeten tijdens die nazichtdag aanwezig zijn. Niet aanwezig is geen goedkeuring. Er is slechts 1 nazichtmoment per atelier.   
Vóór de nazichtdag kunnen er geen eigen, elektrische machines gebruikt worden in de academie.

Deze oplossing is een mogelijkheid om iedereen tegemoet te komen om met voldoende veilige machines onderwijs te verschaffen en wijkt volledig af van wat de regelgeving voorschrijft. 
Wanneer de veiligheidsadviseur opmerkt dat er machines voorkomen die geen eigendom zijn van de school, die technisch niet in orde zijn of indien de veiligheidsvoorschriften niet gevolgd worden, dan heeft dit zware gevolgen voor ons allen:  Indien deze maatregel niet juist wordt opgevolgd zal de veiligheidsadviseur deze mogelijkheid  - voor het gebruik van eigen toestellen  - meteen schrappen !
Met andere woorden: wie het verprutst voor zichzelf benadeeld alle anderen. 
Tot snel !

Met vriendelijke groeten,
Carla en Alex


Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Bericht 3 (rood): Thema REMAKE, de dag van het DKO, Deeltijds Kunst Onderwijs, op zaterdag 19 februari

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023