Buddha bekommt die Pest in Venedig

Reizen Boedapest en Venetië.
Voyages Budapest et Venise.

Infos pour le Budapest et Venise: marckmaes@yahoo.de

BOEDAPEST  6  - 11 APRIL 2015
Al een tijdje geleden aangekondigd, maar pas nu heeft Brussels Airlines zijn voordelige groepstarieven vrijgegeven. Neckermann de Brouckère zorgde zoals steeds voor verdere gunstige voorwaarden.
Hoewel Boedapest na WO II hoofdstad werd van een klein Europees land, straalt de stad toch nog altijd heel veel uit van wat ooit het grote Keizerrijk Oostenrijk-Hongarije was. Zoals steeds maken we er in principe een kunstreis van, maar we nemen ook de tijd om de stad in haar geheel (ook gastronomisch !) te verkennen. Op het programma staan ondermeer:
-         verkenning van Pest, de vlakke stad aan de rechteroever met bezoek aan het Art Nouveau/Jugendstil Designmuseum, wandeling langs de Donau, versnaperingen bij Gerbeaud …
-         via de grote overdekte markt naar het nieuwe Paleis voor Schone Kunsten waarin ook het Museum Ludwig. Eventueel mogelijkheid tot het bijwonen van een concert. Bezoek aan de Gellert-baden en bij mooi weer wandeling tot op de Gellert)-heuvel.
-         Wandeling langs de chique Andrassi Ut (met de opera, maar ook het Terror Haz – waar zowel de nazi’s als de lokale stasi’s verzetsstrijders folterden) naar de Heldenplaats – we kijken of we een gezamenlijke lunch in restaurant Gundel kunnen aanbieden. Vlakbij zijn de Szechenyi-warme baden en het Oost-Aziatische Rath-museum.
-         Bij mooi weer wandeling over het Margit Sziget-eiland naar Boeda: bezoek aan het Vasarely-museum. Daarna naar de kasteelheuvel met het Koninklijk Paleis en het Nationaal Museum.
-         Eventueel een daguitstap naar de Romeinse nederzetting Aquincum en het kunstenaarsdorp Szentendre. Een andere mogelijkheid is het bezoek aan het huis van Bela Bartok in een buitenwijk.
We werken dit programma nog verder uit.  We willen u echter wel vragen om zo snel mogelijk in te schrijven als u interesse heeft door storting van een voorschot van € 175 op het bedrag van € 499 voor een gedeelde dubbele kamer. Voor een single is er een toeslag van € 175 of dus € 674 in het totaal. Het voorschot voor een single bedraagt dan € 250. De Boco-rekening blijft: BE78 0013 1646 3586. Vermeld de juiste namen van de deelnemers (zoals op de identiteitskaart). Nieuwkomers of mensen met vragen sturen een mailtje naar marckmaes@yahoo.de . De optie loopt kort na nieuwjaar af; wees dus snel !
Inbegrepen in deze prijzen zijn de vluchten H/T, vijf overnachtingen met ontbijt in hotel Mercure Korona (www.mercure.com/nl/hotel...mercure-budapest-korona-hotel ), annulatieverzekering, city taks, transport van en naar de luchthaven, toegang tot minstens vijf musea, lunch bij Gundel indien mogelijk. Niet inbegrepen: maaltijden, extra bezoeken, transport in de stad (we bekijken mogelijkheden voor groepstarieven).
Neckermann zorgde voor comfortable vertrekuren:  heen op 6 april om 15.15  (aankomst om 17.15); terug om 12.00 uur – aankomst in Brussel om 14.05 uur.

VENETIË  BIËNNALE  4-10 JULI 2015

In 2015 is er weer een kunstbiënnale in Venetië.  Curator is de Nigeriaan Enwezor die in 2007 ook de Documenta in Kassel organiseerde. U kan al enige hints vinden over zijn visie op www.labiennale.org. Maar zoals u weet zijn de grote opties steeds nogal vrijblijvend en breed omdat de afzonderlijke landen en organisaties in principe toch hun ding mogen blijven doen.
We kozen voor een hotel op wandelafstand van het station waar we al eerder logeerden, namelijk Nazionale  ( www.hotel-nazionale.it ) en kozen voor zes overnachtingen, zodat we ruim de gelegenheid hebben om  niet alleen de Giardini en de Arsenale, maar ook heel wat collaterali overal verspreid in de stad te bezoeken. Het is dan ook mogelijk om een volledig vrije dag in te lassen, waarbij we suggesties doen voor nieuwkomers (eilandentocht, Vicenza, Padua), en voor wie dat allemaal al gezien heeft plannen we een daguitstap met de lijnbus naar een aantal villa’s langs het Brenta-kanaal (Mira, Malcontenta en voor de volhouders Pisani in Stra).
We kozen voor de periode begin juli, omdat de meeste off-dingen dan open zijn.
Dankzij de goede zorgen van Neckermann de Brouckère kunnen we u deze zeven dagen aanbieden tegen de voordelige prijs van € 829 pp op basis van een gedeelde dubbele kamer. Voor een single kamer vragen we een toeslag van € 310, of dus € 1139 in totaal.
Inbegrepen in deze prijs zijn de vluchten H/T, het busvervoer van en naar de luchthaven, zes overnachtingen met ontbijt, de annulatieverzekering en het basisticket voor de Biënnale (Giardini en Arsenale) en de citytaks.
Niet inbegrepen zijn de maaltijden, alle andere betalende bezoeken en het transport met de vaporetto. Voor dat laatste merkten we op dat een weekticket reeds € 60 kost. Voor wie regelmatig de Biënnale bezoekt is een Venezia Unica (vroeger IMOB)-kaart misschien toch een goede investering: u betaalt € 40 voor de kaart die vijf jaar geldig blijft en kan dan telkens tien of meer ritten opladen waarvoor u dan slechts 1,2 euro per rit betaalt. Die tickets kunnen gekocht worden aan een speciale desk aan Piazzale Roma het busstation.
Tot slot: Neckermann nam een optie op vluchten op comfortabele uren (tenzij Brussels Airlines die plots wijzigt natuurlijk …):  heen op 4 juli om 9.40 uur, aankomst 11 uur 15; terug op 20 juli om 16.10 , terug in Brussel om 17.45 uur.
Slechts één manier van inschrijven: stort een voorschot van 300 euro pp voor een dubbele kamer, € 400 voor een single met vermelding van namen van de deelnemers zoals ze op de identiteitskaart staan. Wie voor het eerst meegaat of vragen heeft stuurt me ook een mailtje: marckmaes@yahoo.de . Het Boco-rekeningnummer blijft: BE78 0013 1646 3586 .
De opties lopen tot nieuwjaar. We willen u dan ook vragen om zo snel mogelijk in te schrijven. We beperken het aantal  inschrijvingen tot ca. 25.




Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Bericht 3 (rood): Thema REMAKE, de dag van het DKO, Deeltijds Kunst Onderwijs, op zaterdag 19 februari

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023