zwart: De Nationale expo zkt kunstenaars

 Blogbericht(zwart): De Nationale expo zkt kunstenaars

 

 

Beste  


Hoewel het einde van het academiejaar nadert, smeden we achter de schermen bij Kunstwerkt alvast plannen voor het najaar. Voor één van deze plannetjes zouden we zeker jullie hulp kunnen gebruiken.  



Voor ‘De Nationale expo’, een samenwerking tussen Publiq, VRT en KMSKA, zoeken we namelijk interessante beeldende kunstenaars voor een reeks videoportretten. Misschien is er in jullie academie een kunstenaar die hiervoor geknipt is?   

In deze expo, waar een heuse open call aan voorafgaat, zoeken ze naar beeldend kunstenaars die, techniekoverschrijdend, geïnspireerd raken door het ‘De Aanbidding van de Koningen’ door Rubens - één van de pronkstukken in het vernieuwde KMSKA.  

De geselecteerden krijgen in de maand december een plek in een groepsexpo in het Antwerpse KMSKA.  

Voor hun promocampagne rond de open call en bijhorende expo wil VRT enkele kunstenaars voorafgaand aan de lancering van de open call filmen. Ze willen hierbij het werkproces en werk van de geportretteerde kunstenaars tonen, om zo andere kunstenaars te inspireren om zelf aan de slag te gaan en deel te nemen aan de open call. 
 
Zijn er binnen jullie academie leerlingen die hiervoor geknipt zouden zijn? Spraakzame leerlingen die wel een voorliefde hebben voor deze oude meester, of juist zin hebben om buiten deze lijntjes te schilderen, tekenen, beeldhouwen,… ? Leeftijd is hier niet van belang. Graag zetten wij deze kunstenaars met behulp van de VRT in de kijker.  
Denk je aan enkele profielen? Geef ze dan gerust aan ons door (naam en e-mail).  


We zijn nu al benieuwd! 
 
Alvast veel succes met de eindsprint richting zomervakantie!  
Hopelijk tot binnenkort!  
 
Hartelijke groeten 
Zoë  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling