Bericht 2 (zwart): Publiek gezocht voor Van Eyck-‘testrun’



Bericht 2 (zwart): Publiek gezocht voor Van Eyck-‘testrun’

 
Het MSK zoekt fans van het eerste uur voor een Van Eyck-‘testrun

In 2020 organiseert het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) de grootste Jan van Eyck tentoonstelling ooit: ‘Van Eyck. Een optische revolutie’. Voor die tentoonstelling worden heel wat bezoekers verwacht en wordt de helft van het museum heringericht.

Een 'testrun'
De impact van de tentoonstelling op de werking van het museum is enorm. Om ons nog beter voor te bereiden, organiseren we daarom nu al een echte 'testrun'. Zo kunnen we een aantal omstandigheden nabootsen en meten, zoals de invloed van een grote groep mensen op de klimatisatie, de ticketcontrole, de doorlooptijd in het museum... Na afloop vragen we feedback aan de bezoekers over hun ervaringen.

De testrun vindt plaats op maandag 21 oktober 2019, tussen 14 en 18 uur. Elk uur wordt een nieuwe groep testbezoekers in het museum binnengelaten.

400 proefkonijnen gezocht
We zijn op zoek naar 400 enthousiaste bezoekers van alle leeftijden, families met (kleine) kinderen, rolstoelgebruikers, bezoekers in groep,… die een tweetal uren willen doorbrengen in het museum. De testers doorlopen alle stappen van een ‘echt’ bezoek, van vestiaire en ticketcontrole tot tentoonstellingszalen en brasserie. De echte werken kunnen we nog niet tonen, maar je krijgt wel al een voorproefje van wat er te beleven zal zijn tijdens de tentoonstelling.

Interesse?
Ben jij zo’n fan dat je ‘Van Eyck’ al wil bezoeken nog voordat de kunst er hangt? Schrijf je dan nu in. Dat kan tot en met dinsdag 15 oktober 2019.
Enkele dagen vooraf ontvang je een e-mail met praktische informatie over de testrun.

We kijken uit naar je komst!
Inschrijven

Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Bericht 3 (rood): Thema REMAKE, de dag van het DKO, Deeltijds Kunst Onderwijs, op zaterdag 19 februari

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023