Afgieten in het park

Jubelparkmuseum: De afgietselwerkplaats.
Musée du Parc du Cinquantenaire: l’atelier de moulage.

En français: http://www.kmkg-mrah.be/fr/node/699

Als u deze e-mail in tekstformaat ontvangt, zonder afbeeldingen, klik hier!
Nieuwsbrief Jubelparkmuseum 26/03/14
Tentoonstellingen Ukiyo-e en Dakira afgelast
In een vorige nieuwsbrief kondigden wij de tentoonstellingen Ukiyo-e en Dakira aan. Helaas zullen deze exposities niet kunnen plaats vinden dit jaar.
We nodigen u echter met plezier uit om onze rijke vaste verzamelingen te ontdekken. Wist u dat elke eerste woensdagnamiddag van de maand de toegang tot het Jubelparkmuseum gratis is? (vanaf 13:00, niet geldig voor de tijdelijke tentoonstellingen)
Hieronder nog meer tips voor uw bezoek!

image
DE AFGIETSELWERKPLAATS

De Afgietselwerkplaats is vrij te bezoeken van dinsdag tot vrijdag. De verzameling bestaat uit ongeveer 4000 gietvormen van kunstwerken van de prehistorie tot de 18de eeuw. Een precieuze collectie, zeker gezien het feit dat een aantal originelen van die vormen niet meer bestaat! Indien u dat wenst, kunt u een gids reserveren voor een bezoek op dinsdag, donderdag of vrijdag. In de winkel van de Afgietselwerkplaats zijn afgietsels te koop of te bestellen tegen democratische prijzen.

Meer lezen

image
DE MUSEUMSHOP

Natuurlijk zijn hier boeken en tentoonstellingscatalogi, postkaarten, magneten en bladwijzers te koop. Maar u vindt er eveneens bijzondere sjaals, een uitgebreid aanbod juwelen, theekommetjes, kinderboeken, speelgoed, decoratie, T-shirts en affiches. Cadeautjes uit alle hoeken van de wereld en geïnspireerd op alle tijdperken, cadeautjes om weg te geven of gewoon voor uzelf! U hoeft geen toegangsticket te betalen om in de museumshop te snuisteren.

Meer lezen

image
PAASATELIERS
Fan van de 18de eeuw?
Weledelgeboren markiezen en markiezinnen, er zijn nog plaatsjes vrij voor:

Zoen een koene kikker | 8 > 11/04 | 6-10 jaar
en
Verlicht! | 8 > 11/04 | 10-14 jaar




EN... jawel, de paasklokken vlogen al even over en er is een cadeautje te rapen. Wie als eerste mailt (ecd@kmkg.be) om zich in te schrijven voor een van beide paasateliers, mag een vriendje/zus/broer/neefje/klasgenoot/buurmeisje of jongen... meebrengen aan de helft van de prijs!


image
DE RAMAYANA
Op deze tentoonstelling in de zaal India wordt aan de hand van meesterlijke Indiase miniaturen het heldendicht Ramayana verteld. Houdt u van magishe vertellingen, India, kleur, miniatuurkunst of stripverhalen en superhelden, dan is dit een expositie voor u! Duik in het klassieke epos over prins Rama en ontdek een verhaal over moed, trouw, vriendschap, liefde en gerechtigheid. Deze expo loopt nog tot 18 mei.


Meer lezen

logo
Jubelparkmusem - Jubelpark 10 - 1000 Brussel

Deze e-mail werd verstuurd naar carlareviel@scarlet.be.
Klik hier om uit te schrijven.

powered by
Addemar
privacy policy


Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Bericht 3 (rood): Thema REMAKE, de dag van het DKO, Deeltijds Kunst Onderwijs, op zaterdag 19 februari

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023