Oproep M - Appel


Oproep - M-Museum Leuven - deelnemers ATELIER 2013-2014

Appel – M – Musée Louvain – participants ATELIER 2013-2014

Pour toutes infos: lore.boon@leuven.be

Deadline 18 november 2013
Is de stap van het atelier naar een toonmoment nog te groot? Is de kloof tussen het denken en doen nog te diep? Is het veld van keuzes nog te beperkt of is het moeten maken van keuzes de beperking op zich? Voltooide je reeds een kunstopleiding en weet je niet welke richting je uit wil? Of twijfel je of je je wil inschrijven aan een kunsthogeschool?
Dan is het ATELIER misschien iets voor jou! ATELIER wil ondersteunend zijn voor de ontwikkeling van studenten met een ‘jong’ en veelbelovend oeuvre. Het ATELIER wil een optimale omgeving creëren om je artistiek talent verder te ontwikkelen in een inspirerende omgeving.
ATELIER is een ‘werk- en denkplaats’ die zich toespitst op de ondersteuning van artistieke creatie en ontwikkeling. De verleende ondersteuning situeert zich vooral op het vlak van inhoud en begeleiding. Vetrekkend vanuit de dynamiek van een hetereogene groep organiseert M Leuven tweewekelijkse sessies met groepsopdrachten en discussies, gezamelijke toonmomenten en tentoonstellingsbezoeken. Daarnaast zijn er ook individuele sessies waar vertrokken wordt vanuit je eigen persoonlijke werk. Van hieruit wordt aansluiting gezocht met de kunstwereld met haar specifieke ideeën en strategieën en die van andere werelden. Dit als aanzet of stimulans om je eigen werk verder uit te dagen.
Het museum, de architectuur en de tentoonstellingen, kunstenaarsgesprekken, atelierbezoeken, lezingen en workshops zijn een vertekpunt. Het programma wordt gecoördineerd en inhoudelijk begeleid door een professioneel docent, Gert Verhoeven, in samenspraak met een medewerker van M en de coördinatoren van SLAC.
Info:
Download hier de volledige oproep.
  • Start november 2013 tot en met eind september 2014
  • De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond of zaterdag
  • Vanaf 18 jaar
  • Selectie ca. 12 personen (op basis van een motivatiebrief en een gesprek)
  • Inschrijvingsgeld: 150 euro
  • Docent: Gert Verhoeven
Ben je geïnteresseerd om je een heel jaar te engageren voor het ATELIER en zo je beginnende stappen in de kunstwereld verder te onderzoeken? Stuur dan tegen uiterlijk op 18 november 2013 een motivatiebrief naar M - Museum Leuven t.a.v. Lore Boon, L. Vanderkelenstraat 28, 3000 Leuven of lore.boon@leuven.be.
Het ATELIER is initiatief van M in samenwerking met SLAC Academie Beeldende Kunst Leuven.









Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling