Opendeurdag Beeldhouwatelier Studio CityGate

 

11.02.2023 - Present





Elk jaar stelt de Dag van de Academies een thema voor waaruit de academies inspiratie kunnen putten om lokaal hun eigen activiteiten vorm te geven.
In 2023 is het thema ‘Present’.

Present: kunst maak je nu

Wie artistiek bezig is, leeft in de tegenwoordige tijd, staat in het moment en werkt in het ‘nu’. Als kunstenaar vertrek je van het heden en onderzoek je nieuwe sporen, beelden en technieken, waarbij je het toeval een kans geeft. Er is altijd verbinding met de actualiteit: elk kunstwerk is verbonden met of geïnspireerd door een moment. Elke uitvoering is de vrucht van maatschappelijke tendensen. Zo blijven oude beelden, muziek- of theaterstukken ook altijd nieuw.

Present: kunst maken is geven

Bezig zijn met kunst is een cadeautje geven aan jezelf: je neemt en krijgt tijd om jezelf te ontplooien en je artistieke mogelijkheden te verkennen. Je doet jezelf persoonlijke groei en verrijking cadeau.
Tegelijk geef je een geschenk aan de wereld: wat je maakt, raakt ook een snaar bij wie ernaar kijkt of luistert, het brengt hem of haar op nieuwe ideeën of zorgt voor een moment van artistieke beleving en verbinding.

Present: kunst maken is tonen

Wie iets geleerd of gecreëerd heeft, wil dat vroeg of laat ook presenteren. Ook daartoe krijg je in de academie de kans. Je werk tonen of presenteren doe je in de academie vaak samen; samen werken aan een voorstelling of tentoonstelling geeft energie. In de academie komen mensen van verschillende leeftijden en profielen samen, ze werken samen een project uit dat ze vervolgens met trots presenteren.

Present: hier zijn we en we doen ertoe

Op de Dag van de Academies tonen Kunstacademies en Academies voor Beeldende en Audiovisuele Kunst, Woordkunst-drama, Muziek en Dans wat ze bedenken, maken, ontwikkelen, spelen en creëren aan het grote publiek. Overal in Vlaanderen en Brussel gooien academies hun deuren open. Zo tonen ze niet alleen wat er binnen de lokalen en ateliers bruist aan creativiteit maar ook dat hun werk ertoe doet. Het is in en via kunst dat cruciale vragen worden gesteld die de maatschappij uitdagen en evolutie mogelijk maken. Hier zijn we en we doen ertoe!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Bericht 3 (rood): Thema REMAKE, de dag van het DKO, Deeltijds Kunst Onderwijs, op zaterdag 19 februari

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023