Bericht 3 (zwart): Oproep kunstprojecten.



Bericht 3 (zwart): Oproep kunstprojecten.
 
Uitnodiging om deel te nemen aan  uitzonderlijke kunstprojecten Cabin Art (kunst op strandcabines) en Getij-Dingen (kunst aan de strandpalen).

Oproep deelnemers expo Getij-Dingen 2021

Durf jij de confrontatie aangaan met de zee? Hou je van wind en strand? Ben je geïnspireerd door het getij? Doe dan mee met Getij-Dingen!

Wat is Getij-Dingen?

Je maakt een kunstwerk dat wordt vastgemaakt aan één van de meetpalen op het strand van Koksijde van eind maart tot november 2021. Zo gaan de kunstwerken dagelijks de confrontatie aan met eb en vloed. Jouw kunstwerk zal meer dan 400 keer verdrinken. Zout, zand, wind en water zullen jouw werk laten leven. Ga de confrontatie aan!

Voorwaarden

Alle disciplines zijn toegelaten: schilderen, beeldhouwen, (stevig) keramisch werk, enz. Het werk dient met beugels bevestigd te worden aan de onderkant van de paal. Onderschat de kracht van de zee zeker niet! De jury zal ook kijken naar het aspect veiligheid voor het publiek. Scherpe randen en/of onderdelen zijn niet toegestaan. Ook het ecologisch aspect is belangrijk.

Wat zit erin voor jou?

Koksijde draagt kunst hoog in het vaandel en het strand is dé plaats bij uitstek waar jouw werk een nieuw publiek zal vinden. Jouw kunstwerk komt in de speciale Getij-Dingen brochure.

Hoe deelnemen?

Schrijf je in voor de expo Getij-Dingen tot vrijdag 14 februari 2020.
Mail naar an.dieleman@koksijde.be of stuur jouw dossier naar de dienst Cultuur & Erfgoed, Zeelaan 303, 8670 Koksijde (cv + visuele uitwerking van jouw idee).

1ste tentoonstelling 2020 (paasvakantie)

Je stelt jouw ontwerp een eerste keer voor in het gemeentehuis van Koksijde. Door middel van een visuele voorstelling (schetsen, foto’s, maquette,…) overtuig je de jury dat ze met jouw werk in zee moeten gaan voor Getij-Dingen2021

Getij-Dingen 2021

Proficiat! Jouw werk wordt aan de meetpalen bevestigd in het voorjaar en blijft tot het najaar van 2021 onze stranden sieren.

Info

Meer info: dienst Cultuur & Erfgoed Koksijde, cultuur@koksijde.be, tel. 058 53 34 40,
Bekijk zeker het filmpje op www.koksijde.be/getij-dingen05



Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling