Bericht 6 (zwart): Nieuwsbrief FeliXart Museum

Bericht 6 (zwart): Nieuwsbrief FeliXart Museum
Het team van het FeliXart Museum wenst u een schitterend en veelbelovend 2019!
Maskers
Kabinetten Felix De Boeck & Nadia Naveau

Naast thematische opstellingen, presenteert het museum ook periodieke selecties uit de vaste collectie. In twee kabinetten worden twee hoogtepunten uit het grafisch oeuvre van Felix De Boeck in de kijker gezet. Het betreft abstracte composities uit de vroege jaren twintig enerzijds, en verschillende reeksen intrigerende en getormenteerde maskers uit de periode 1919-1930. De getekende maskers van Felix De Boeck staan in dialoog met een tiental kleurrijke maskers uit de meest uiteenlopende materialen van Nadia Naveau.

> Van 5 januari tot 1 september 2019

foto: Nadia Naveau, Castelbajac, 2018, courtesy Base-Alpha Gallery

Ontdek meer dan 120 musea over heel België met één pas

Dankzij de museumpas hebben al heel wat bezoekers de weg naar het FeliXart Museum gevonden!
Met een pas van 50 euro heb je een jaar lang gratis toegang tot de vaste collecties van meer dan 120 musea in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Tijdelijke tentoonstellingen kan je gratis of met fikse kortingen bezichtigen. Je kan een museumPASSmusées kopen via museumpas.be of bij ons in het museum.

Het ideale nieuwjaarsgeschenk!


Met de kinderen naar het museum

Geniet van de vakantieperiode om met je kinderen het museum te bezoeken. In de vernieuwde educatieve ruimte kunnen kinderen hun creativiteit en fantasie de vrije loop laten gaan. Puzzels, kunstboeken, krijtbord, kleurprenten en spelletjes staan ter beschikking voor de jongste bezoekers!

Dankzij een leuke speurtocht met kijk-en doe-opdrachtjes bezoek je de tentoonstelling met kinderen vanaf 6 jaar. Vraag het gratis boekje aan de balie.
Op klasuitstap in de streek

In de regio Pajottenland & Zennevallei zijn er enorm veel monumenten, musea en natuurplekken die je op een educatieve manier met de klas kan bezoeken!
Op www.tripzmetdeklas.be helpt TriPZ je met het vinden van een leuke en boeiende klasuitstap!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Bericht 3 (rood): Thema REMAKE, de dag van het DKO, Deeltijds Kunst Onderwijs, op zaterdag 19 februari

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023