vrijdag 23 februari 2018

Bericht 5 (rood): Twee razend interessante workshops in ons atelier over de meest veelbelovende nieuwe biomaterialen voor sculpturale vormgeving.

Twee razend interessante workshops in ons atelier over de meest veelbelovende nieuwe biomaterialen voor sculpturale vormgeving

1. Workshop Mycelium (materiaal op basis van zwammen)

Zaterdag 17 maart 2018 van 10 tot 12 u.
Atelier Beeldhouwkunst, Academie Beeldende Kunsten Anderlecht

Inschrijven: carla.vervoort@academieanderlecht.be met vermelding Mycelium

€ 45 / student
€ 50/ niet- student
Inbegrepen: alle verbruik en het materiaal dat je als deelnemer mag meenemen en houden. Elke deelnemer krijgt de presentatie en de handleiding, alsook toegang tot het forum waarop deelnemers, presentators en experts vragen beantwoorden, projecten lanceren en ondersteuning aanbieden. 

Beperkt aantal deelnemers, dus voor ‘snelle’ beslissers !


Info: Mycelium is onder andere erg licht, sterk en volledig biodegradeerbaar. Bovendien wordt dit materiaal gegroeid op basis van verspilde grondstoffen.
Deze techniek wordt reeds toegepast voor het produceren van isolatie- en verpakkingsmateriaal. Biologen en ontwerpers ontwikkelden ook stoelen, lampenkappen, tegels, schoenen, ...
De workshop is een inleiding tot het zelf groeien van biomaterialen met behulp van zwammen. Je leert onder andere enkele labotechnieken, recepten en hoe je nadien thuis verder met het materiaal aan de slag kan.
Tijdens de workshop zullen we gebruikmaken van mallen om het materiaal vorm te geven. Er zijn mallen beschikbaar en we hopen dat deelnemers ook hun eigen mal in bij voorbeeld plaaster, silicone of latex meebrengen.
Gelieve twee weken op voorhand een indicatie van het volume van je mal te mailen naar carla.vervoort@academieanderlecht.be 


2. Workshop Bioleder (bacterieel leder)

Zaterdag 17 maart 2018 van 14 tot 16 u.

Atelier Beeldhouwkunst, Academie Beeldende Kunsten Anderlecht

Info en inschrijven: carla.vervoort@academieanderlecht.be vermelding Bioleder

€ 45 /student 
€ 50 /niet- student
Inbegrepen: Op het einde van de workshop neem je je eigen startcultuur mee naar huis en krijg je een stap-voor-stap handleiding voor het groeien van je eigen leder. Elke deelnemer krijgt de toegang tot het forum waarop deelnemers, presentators en experts vragen beantwoorden, projecten lanceren en ondersteuning aanbieden. 

Beperkt aantal deelnemers, dus alweer voor de ‘snelle’ beslissers !


Info: Tijdens de workshop Bioleder leer je je eigen leder groeien vertrekkende van plantaardige ingrediënten en je krijgt inzicht in enkele verwerkingsmethodes. Bovendien leer je ook hoe je objecten en zelfs kleding kan ontwerpen met het leder. Allerlei ontwerp- en bewerkingsmethodes worden je meegedeeld en die kan je gebruiken om je creativiteit de vrije loop te laten.

Niek D’Hondt geeft beide workshops en deelt zijn kennis in het domein van de biomaterialen. Niek blinkt uit in wetenschap uitleggen in eenvoudige termen, via elk medium en voor elk publiek. Een echte wetenschapper tussen de mensen en creatieve duizendpoot die altijd staat te springen voor een uitdaging.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten