Panamarenko

Panamarenko Universum, tentoonstelling in M HKA.

Panamarenko Universum, exposition au M HKA.


En français:

 

Panamarenko Universum is een levendige retrospectieve over één van de weinige topkunstenaars uit de na-oorlogse Europese avant-garde: Panamarenko. Zijn naam zal altijd verbonden blijven aan de stad Antwerpen en hij is een referentiekunstenaar voor het M HKA, dat daarom zijn kunstenaarshuis in de Biekorfstraat veilig stelde.


M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen, van 03/10/14 tot 22/02/15, € 8 inkom, website: http://www.muhka.be

Met Panamarenko Universum wil het M HKA nu de basis leggen voor een internationaal canonisch beeld aan de hand van drie facetten uit zijn omvangrijke oeuvre: werken, daden en denken. M HKA presenteert deze Panamarenko-retrospectieve als een ontdekkingstocht doorheen het mentale universum van de kunstenaar, met een intieme kijk op zijn artistieke proces. Naast topwerken is er ook aandacht voor Panamarenko’s happenings uit de jaren 60, zijn natuurwetenschappelijke inzichten en zijn artistieke statements. Voor het eerst wordt ook dieper ingezoomd op de inspiratiebronnen van de kunstenaar. Panamarenko Universum belicht tegelijk zowel de veelzijdigheid, als de diepgang van het oeuvre van een bevlogen kunstenaar-tovenaar. Samen met de tentoonstelling is er ook een publicatie: een gebalde en frisse catalogus met een toegankelijk overzicht van Panamarenko’s belangrijkste werken, acties en theorieën.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023

Enrique Karabitian nodigt je uit op zijn tentoonstelling