Portugal

Reis Lissabon Porto 20-27 augustus
Voyage Lisbonne Porto 20-27 août
Pour toutes infos: marc.maes@sgrbrussel.be

Al een tijdje aangekondigd, nu eindelijk een offerte:

LISSABON – PORTO  20-27 AUGUSTUS 2014
Portugal  is voor velen een nog te ontdekken land, zeker omdat het sedert zijn toetreding tot de EU grote inspanningen deed om (ook moderne) kunst en cultuur op te waarderen. We kregen een mooie offerte van Neckermann de Brouckère. Het programma is nog ver van volledig en precies , maar we willen u toch aangeven wat we u zeker willen aanbieden. We kozen voor eind augustus omdat de temperaturen dan al  een ietsje lager kunnen zijn.

Zeer voorlopig programma:

Vertrek op woensdag 20 augustus  omstreeks 11.30 uur . Verzamelen in de luchthaven om 9.15 uur. Met de bus van de luchthaven tot het hotel. Inchecken in hotel  Fenix Urban **** vlakbij het Eduardo VII-park en de Corte Ingles. Verkenning van de stad. We verblijven vier nachten in Lissabon zodat we ruim tijd hebben om de stad te verkennen. Vrij vervoer tijdens de duur van ons verblijf met metro, (kabel)tram(metje), liften en bus.
Wat we zeker gaan bezoeken:  Gulbenkian museum en centrum voor Hedendaagse kunst,  Belem: uitstekende verzameling moderne kunst Berardo in het cultureel centrum, klooster van Jeronimos, evt. Designmuseum,  Stichting Viera da Silva, Pessoa centrum, Azulejos museum .  Ruim tijd om de lage (Baixa, Rossio) en hoge stad (Barrio, Chiado, Alfama) te verkennen. Mogelijkheid tot het bijwonen van een fado-avond.  Suggesties voor een vrije dag met voor wie wil een extra programma van Boco en een pak suggesties.  We kijken na of een daguitstap naar Sintra tot de mogelijkheden behoort.

Zondag 24 augustus: vervoer met de bus naar Porto.  Grande Hotel do Porto**** . Verkenning van de stad.  We bezoeken in elk geval:
 hyperbarokke Franciskanerkerk en nemen ook tijd voor “toeristische” dingen – zoals de porto uiteraard. Op maandag zijn een aantal musea gesloten, zodat we dan een combinatie maken tussen kunst en ontspanning.

Woensdag  27 augustus  terugvlucht om 10.15 uur. Aankomst in Brussel rond 13.45 uur.

Inbegrepen in de prijs:   vluchten H/T met alle taksen inbegrepen,  transport per bus tussen luchthaven en hotel en tussen Lissabon en Porto, (meer)dag(en)kaarten voor het openbaar vervoer in beide steden.  Vier overnachtingen met ontbijt in Lissabon en 3 in Porto. Toegangen tot 5 musea/monumenten  in Lissabon en 3 in Porto. Annulatieverzekering.  Ruime informatie en begeleiding. Niet inbegrepen: maaltijden, dranken, extra bezoeken en evenementen, reisbijstand.

Prijs: € 799 pp voor een dubbele kamer; voor een single is er een toeslag van € 200. Inschrijven uitsluitend via overschrijving van een voorschot van € 275 pp voor wie een dubbele kamer deelt,  van € 333 voor een single.  De betalingen moet binnen zijn op woensdag 29 januari 2014 op rekening BE78 0013 1646 3586 van Boco vzw met vermelding “Lissabon” en de juiste namen voor wie u betaalt (voor gehuwde vrouwen de meisjesnaam !). Wie voor het eerst deelneemt aan een Boco-reis maakt zich ook bekend per e-mail:  marc.maes@sgrbrussel.be . Voorwaarde tot deelname: u dient een link te hebben met Scholengroep Brussel GO, maar kan uiteraard een kamergeno(o)t(e) mee inschrijven.

Marc Maes, stafmedewerker
Cultuurcoördinator  SGR Brussel GO!
Oud-Strijderslaan 200
1140  Brussel
02/727 06 79 -  Fax: 02/702 30 60
Rekening Boco vzw: (BE78) 001-3164635-86

Reacties

Populaire posts van deze blog

Willy Van Den Dorpe

Bericht 3 (rood): Thema REMAKE, de dag van het DKO, Deeltijds Kunst Onderwijs, op zaterdag 19 februari

Uitslagen jury Beeldhouwen en ruimtelijke kunst, juni 2023